Alternating Block Example					
M	Т	W	Th	F	
Α	В	Α	В	Α	
В	Α	В	Α	В	
X	Α	В	Α	В	
Α	В	Α	X	В	

BELL SCHEDULE

MAST Academy Alternating Day Block Bell Schedule (with six-minute passing time)



MAST ACADEMY **Daily Bell Schedule** (Alternating Block)

•	· ·	,
A DAY/B DAY	Time	Number of Minutes
Period 1 (Students have Period 1 every day)	8:00 AM - 8:50 AM Homeport: 8:50 AM - 9:00 AM	50 minutes + 10 minutes for HP
Passing	9:00 AM – 9:06 AM	6 minutes
BLOCK I (Periods 2/3)	9:06 AM - 10:46 AM	100 minutes
Passing	10:46 AM – 10:52 AM	6 minutes
BLOCK II (Periods 4/5)	10:52 AM - 1:14 PM	100 minutes (30 Minutes included for lunch)
Lunch A	10:46 AM – 11:23 AM (IN CLASS AT 11:23 AM)	37 minutes
Lunch B	11:23 AM – 12:00 PM (IN CLASS AT 12:00 PM)	37 minutes
Lunch C	12:00 PM – 12:37 PM (IN CLASS AT 12:37 PM)	37 minutes
Lunch D	12:37 PM – 1:14 PM	37 minutes
Passing	1:14 PM – 1:20 PM	6 Minutes
BLOCK III (Periods 6/7)	1:20 PM – 3:00 PM	100 Minutes

Over 10 ten days

 Period 1
 =
 500 m

 Homeport
 =
 100 m

 Period 2
 =
 500 m

 Period 3
 =
 500 m

 Period 4
 =
 500 m

 Period 5
 =
 500 m

 Period 7
 =
 500 m